Hoppa till innehåll

Välkommen till vår uppdaterade webbplats! Vi fyller på med innehåll allt eftersom.

left gradient right gradient

Aetos Kronos

Giganterna Ready Cash och Viking Kronos i modern tappning

Hingstbild Aetos Kronos

Han checkar alla boxar!

Aetos Kronos var en tidigt utvecklad talang som ständigt förbättrat sig och tagit steget in i världseliten, trots att han stoppats upp utan egen förskyllan. Här finns rätt mängd talang, kapacitet och härstamning som krävs för en hingst med ambition att tillhöra eliten.

Supertalang utan tur

Aetos Kronos var extremt tidig och redan som tvååring med på målfotot i Svensk Uppfödningslöpning bakom Belker och Bythebook där han tog bronspengen. Han vann Treåringseliten och dubbla E3 (varav en på världsrekordet 1.11,8a/2.140 meter) som treåring, men gjorde dessvärre bort sig som favorit i Kriteriet.

I världseliten direkt

Som fyraåring vann Aetos Kronos Kungapokalen och var trea i Derbyt och tog sig in i världseliten redan som femåring då han var trea i Prix de France bakom Face Time Bourbon och senare vann Jubileumspokalen. En rutinbesök hos veterinären gav en förlamning som höll på att avsluta karriären, men Aetos Kronos krigade sig tillbaka och vann i år C Th Ericssons Memorial på Solvalla.

Ready Cash-blod på rätt plats

Aetos Kronos är en son till en av världens vinstrikaste travare genom alla tider: Bold Eagle. Ready Cash-sonen som visat sig fungera perfekt med amerikanskt blod, vilket framgångarna i Sverige inte minst vittnar om; Kriterievinnaren Brambling, Oaks-vinnaren Eagle Eye Sherry, BC och Kungapokalsvinnaren Dancer Brodde, toppfyraåringen Staro Mack Crowe och Oaks-vinnaren Adriatica är några exempel.

Samma möderne som Vikingen!

De flesta är överens om att Viking Kronos är den mest betydelsefulla hingsten de senaste 30 åren på svensk mark. Viking Kronos är fallen undan Conch, som även är mormors mor till Aetos Kronos! Mödernet har även producerat King Conch, Womans Will och femfaldige miljonären Trolley!

Ett cv som förpliktigar

När man synar en avelshingst bör man leta efter svagheter, men gällande Aetos Kronos så är de synnerligen svårfunna. Tidighet, prestationer i världsklass och härstamning där de båda avelsgiganterna Ready Cash och Viking Kronos möts på ett synnerligen välkomponerat sätt!

© Copyright 2024 Broline International AB