Hoppa till innehåll

Välkommen till vår uppdaterade webbplats! Vi fyller på med innehåll allt eftersom.

left gradient right gradient

Victor Gio

Travade 1.09,0 som treåring

Hingstbild Victor Gio

Född till en stjärna

Victor Gio hade stjärnstatus samma dag han föddes med härstamning, utseende och uppträdande i världsklass.

Lovande avelsstart

Victor Gios debutkull är född 2019 ochredan som fyraåringar är tre av hans avkommor dubbelmiljonärer eller mer! Gio Cash vann försök till Orsi Mangelli och var tvåa i finalen, och har tävlat framgångsrikt över hela Euoropa. I Sverige vann han som tvååring Breeders Course-finalen på starka 1.13,1a/1.640m, en tangering av det svenska rekordet för utlandsfödda och följde upp med finalseger även som treåring. Deus Zack har vunnit Prix Paul Viel på Vincennes och Europeiskt Treåringschampionat på samma bana medan ett år yngre Edy Girifalco Gio vunnit Gran Premio Nazionale och varit tvåa i finalen av Orsi Mangelli, efter försöksvinst.

Enorm talang i USA

Victor Gio visade enorm  talang och vann försök till Peter Haughton Memorial som tvååring där han även var tvåa i finalen. Som treåring tog han sig till Hambletonian med en hedrande femteplats som kvitto på att han hävdade sig i den amerikanska kulltoppen.

För blodet vidare

Ready Cash gick bort under 2023, men hans betydelse för aveln kommer att leva kvar under många decennier. Prix d'Amérique-vinnarna Bold Eagle, Readly Express och Face Time Bourbon kommer, precis som Victor Gio, föra blodet vidare. Victor Gios 1.09,0 gör honom till den snabbaste Ready Cash-sonen som treåring!

Magiskt möderne

Ilaria Jet var ett toppsto i Europa som även besegrade hingstarna, inte minst i Elitloppsförsöket 2010. Hennes produktion i aveln är förbluffande vass och Victor Gio har syskon som Tony Gio med över fem miljoner intjänat, Unica Gio som vunnit Premio Going Kronos och Amazing Gio med rekordet 1.11,9.

Fortsättning följer

Victor Gio har genom sin debutkull visat att han nedärver den talang och de gener som formade honom till en av de främsta i sin årgång.

© Copyright 2024 Broline International AB